Basiscursus Participatiewet – start 21 september

Inhoud

In deze cursus worden alle relevante onderwerpen van de Participatiewet (PW) op een interactieve en duidelijke wijze behandeld. Daarbij maken we veel gebruik van casuïstiek zodat er een directe koppeling naar de praktijk plaatsvindt. Naast de inhoudelijke onderwerpen besteden we ook aandacht aan de belangrijkste Voorliggende Voorzieningen en aan de Algemene wet bestuursrecht w.o. de algemene beginselen van behoorlijk bestuur, bezwaar en beroep e.a..

De training start met een korte schets van de totstandkoming van de PW, de beginselen die er aan ten grondslag liggen en het doel en de reikwijdte van de wet. Vervolgens wordt ingegaan op de positie die de PW inneemt op de sociale zekerheidskaart, waarna tot de inhoudelijke behandeling van de wet wordt overgegaan. In dit kader komen de volgende onderwerpen aan bod:

Daarnaast wordt kort aandacht besteed aan de meest relevante Voorliggende Voorzieningen en overige wet- en regelgeving, voor zover die van invloed zijn op de uitvoering van de PW. Hierbij komen onder andere aan de orde de WW, IOW, WIA, ZW, Wulbz, TW, WSF, AOW, Anw, IOAW, IOAZ en het Bbz (zelfstandigen).


Doel

Het doel van de cursus is om degenen die sinds kort werkzaam zijn in de uitvoering van de PW of daarin willen gaan werken, een goede basis te geven om in dit werkveld een goede start te maken.


Duur

7 dagen

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor degenen die sinds kort werkzaam zijn in de uitvoering van de Participatiewet of daarin willen gaan werken.


Werkwijze

Aan de hand van de syllabus met wettekst worden op een interactieve wijze de onderwerpen behandeld. Hierbij maken we veel gebruik van herkenbare casuïstiek. De deelnemers mogen uiteraard ook zelf casussen inbrengen. Door de vele praktijkvoorbeelden is er een snelle koppeling van de theorie naar de dagelijkse uitvoeringspraktijk.

De cursus wordt afgesloten met een schriftelijke toets.


Studiemateriaal

Syllabus (verstrekt tijdens cursus)


Resultaat

Na het volgen van deze basistraining is de deelnemer bekend met:


Data

Combi tussen klassikaal (hele dag) en online (dagdelen*)

– Dag 1: 21 september (klassikaal)
– Dag 2a: 24 september (online)
– Dag 2b: 27 september (online)
– Dag 3a: 28 september (online)
– Dag 3b: 1 oktober (online)
– Dag 4a: 4 oktober (online)
– Dag 4b: 5 oktober (online)
– Dag 5a: 8 oktober (online)
– Dag 5b: 11 oktober (online)
– Dag 6a: 13 oktober (online)
– Dag 6b: 15 oktober (online)
– Dag 7: 21 oktober (klassikaal)

De locatie van de klassikale trainingsdagen volgt nog

* Indien een training online plaatsvindt zal een sessie nooit langer zijn dan een dagdeel (09:30 – 12:30) i.v.m. het vasthouden van de concentratie. Ook blijkt dit een positief effect te hebben op de werkdruk van deelnemers aangezien deze minder belast wordt. 


Prijs

€ 1.695,- p.p. excl. BTW en studiemateriaal


Heb je vragen?

Neem contact met ons op;
Mail: info@professionals-qlub.nl
Bel: 023-56 212 99
Chat met ons rechts onderin 🙂
Of laat hieronder je gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!