E-learning, niet meer weg te denken

De term e-learning is nog geen twintig jaar oud, maar het fenomeen is allang niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Leren met behulp van informatie- en communicatietechnologie raakt steeds meer ingeburgerd. Geen wonder, want de mogelijkheden van e-learning zijn eindeloos en de voordelen legio.

De digitale ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat we steeds meer kennis online vergaren. Grote en middelgrote organisaties besteden een steeds groter deel van hun opleidingsbudget aan e-learning. Vorig jaar was dit 24 procent van het budget, terwijl het in 2012 nog om 9 procent ging, zo blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Nidap onder 330 Nederlandse HR-managers.

Algemeen geaccepteerd

In de loop der tijd is e-learning een algemeen geaccepteerde manier van leren geworden. En dat zal het helemaal zijn voor de nieuwe generaties, die letterlijk met internet en social media zijn opgegroeid. Voor hen is e-learning écht de normaalste zaak van de wereld.

De voordelen van e-learning

Het is niet verwonderlijk dat e-learning de afgelopen jaren zo’n grote vlucht heeft genomen; online leren biedt immers tal van voordelen. We noemen er een paar:

  • Cursisten hebben overal en altijd toegang tot hun leeromgeving;
  • De deelnemers kunnen leren in hun eigen tempo;
  • E-learning bespaart niet alleen reistijd, maar ook reis-en verblijfkosten;
  • Eén trainer kan online meer cursisten bereiken, omdat trainer en deelnemers niet meer op een bepaalde plek samen hoeven te komen;
  • Het trainingsmateriaal kan makkelijker up-to-date worden gehouden, waardoor deelnemers toegang hebben tot de meest actuele informatie.

Stilstaan is geen optie

De ontwikkelingen rondom de transities in het sociale domein gaan tegenwoordig zo snel, dat continu leren noodzakelijk is geworden. De wet- en regelgeving verandert voortdurend en op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen is dan ook essentieel. Wie als professional wil meetellen, kan gewoonweg niet blijven stilstaan. E-learning speelt daarbij een belangrijke rol. Een rol die de komende jaren alleen nog maar groter gaat worden.

 


Klik hier voor meer informatie over onze (VR) trainingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een VR training voor het sociaal domein?

* verplichte velden
« terug naar Blog