Een film over onze realiteit

PQ-Een-film-over-realiteit

Dag in dag uit zetten wij ons in voor hen. De mensen aan ons loket. Regelmatig vragen we ons af; welk leven treden zij tegemoet wanneer ze bij ons de deur uit lopen? En regelmatig vergeten we dat ook weer. Hoe baant een werkeloze zijn weg door ons bureaucratisch uitkeringssysteem? De film I, Daniel Blake geeft hartverwarmend én hartverscheurend antwoord. Een absolute must-see voor iedere professional in het sociaal domein.

Bureaucratie

In de film volgen we de 59-jarige Daniel Blake. Tot voor kort verdiende hij als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval kreeg en voor het eerst in zijn leven een beroep op de staat moest doen. In de film probeert hij zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem in Groot-Brittanië. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. De twee steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug.

Onze wereld

Een oprechte, emotionele en uiterst innemende film. Een absolute aanrader voor iedereen in het sociaal domein; want eindelijk een film die over onze wereld gaat. Over onze klanten, ons werk én ons systeem met al haar haken en ogen. Een film over onze dagelijkse realiteit. Een, die ook wij, soms graag anders zouden zien.

Herkenning

In I, Daniel Blake gaan humor, warmte en wanhoop hand in hand. Herkenning staat hier vooral centraal. Want ook wij kennen het scenario van te weinig tijd en geld voor écht goede hulp. Geïnspireerd? Bekijk dan hier de trailer of bezoek de film met collega’s en vrienden. En deel vooral de humanitaire boodschap: Bedenk dat het om mensen gaat.

Het PQ team


Klik hier voor meer informatie over onze (VR) trainingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een VR training voor het sociaal domein?

* verplichte velden
« terug naar Blog