Een reis door je DNA

professionals-qlub-DNA-reis2

We leven in een roerige tijd. Een tijd waarin de verschillen tussen mensen vaak onder een vergrootglas worden gelegd. Toch hebben we veel meer met elkaar gemeen dan de meesten van ons denken. Dat laat de opzienbarende video ‘The DNA Journey’ op indrukwekkende manier zien.

Afgelopen zomer verspreidde het Deense reisbureau Momondo ‘The DNA Journey’ via social media. Binnen de kortste keren ging het filmpje wereldwijd viraal. De video werd massaal gedeeld en bereikte in no-time miljoenen mensen. Niet zo gek, want de boodschap is verrassend, confronterend en op sommige momenten zelfs ontroerend.

Verbluffend

In de video worden 67 mensen van verschillende nationaliteiten uitgenodigd om mee te doen met een DNA-test. Door wat speeksel in een buisje in te leveren, kan onderzocht worden waar hun voorouders vandaan komen. En de resultaten zijn verbluffend.

Verrassend

Zo maken we kennis met Jay, naar eigen zeggen 100% Brits, die vol overtuiging verkondigt dat hij een hekel heeft aan Duitsers. De test toont verrassend genoeg aan dat hij slechts voor 30% Brits is en dat hij zelfs Duitse voorouders heeft. Ook zien we de Franse Aurélie, die tot haar verbazing een stuk minder Frans blijkt te zijn dan ze altijd heeft gedacht.

Veel meer gemeen dan we denken

‘The DNA Journey’ maakt op confronterende manier duidelijk dat we veel meer gemeen hebben met mensen uit andere landen dan we zouden denken. Ook wij Nederlanders, van oudsher een actief reizend volkje, dragen hoogstwaarschijnlijk allerlei sporen van voorouders uit diverse landen met ons mee. Misschien wel van de mensen die van ver nu hierheen vluchten.

Verbonden

Welbeschouwd is de hele wereld met elkaar verbonden. Het zou goed zijn als we ons daarvan wat meer bewust zouden zijn. Als we ons wat vaker zouden openstellen voor ‘die ander’, zonder allerlei vooroordelen. Openheid, begrip en verdraagzaamheid maken het leven voor iedereen immers een stuk aangenamer.
Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier ‘The DNA Journey’(Nederlandse ondertiteling beschikbaar).


Klik hier voor meer informatie over onze (VR) trainingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een VR training voor het sociaal domein?

* verplichte velden
« terug naar Blog