Kennissessie over ‘Eenzaamheid’

Door: Valentina Schippers en Lydia Bouman

Kennissessie over ‘Hoe herken je eenzaamheid bij cliënten’ op dinsdag 30 mei 2017

 

Lydia en Valentina zullen jullie deze avond vanuit hun jarenlange praktijkervaring meenemen naar allerlei facetten die te maken hebben met het herkennen van eenzaamheid door de klantmanager of het wijkteam. Maar ook het voorkomen en doorverwijzen naar hulpmiddelen en de juiste instanties zullen aan bod komen. 

 

Hoe herken je eenzaamheid bij cliënten?

Iedereen voelt zich wel eens eenzaam. In veel gevallen verdwijnt dat eenzame gevoel vanzelf als je weer beter in je vel zit. Eenzaamheid is vooral een probleem voor mensen die het sterk of langdurig voelen. Dan kan een negatieve spiraal ontstaan.

 

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Onder de bijstandsgerechtigden komt eenzaamheid regelmatig voor. Eenzaamheid heeft gevolgen voor gezondheid, welbevinden, participeren in de samenleving, vinden van een baan. Dat maakt eenzaamheid een urgent probleem.

 

Maar hoe herken je iemand die eenzaam is? Kun  je de eenzaamheid voorkomen? En wat kun je er dan aan doen?

 

Dinsdag 30 mei 2017

Locatie: Pakhuis Saigon

Veerdijk 40b, 1531 MS Wormer

18.00 uur             Binnenlopen

18.30 uur             Broodjesmaaltijd met warm gerecht

19.00 uur             Aanvang kennissessie

21.00 uur             Afsluiting met drankje voor wie dat wil

Parkeren               Gratis parkeren aan de achterzijde van het pand. Over de brug  na het pakhuis links en dan de grote parkeerplaats oprijden

OV                          Vanaf station Wormerveer loop je rechtdoor naar het water. Rechtsaf slaan naar de brug met aan de overkant de entree van het pakhuis. (8 minuten lopen)

« terug naar Agenda