Mentale weerbaarheid

op aanvraag online / op locatie alle niveaus 1 dag op aanvraag

Inhoud

De negatieve gevolgen van stress krijgen steeds meer aandacht. We horen dagelijks over burn-out, overspannen raken en ziektes ten gevolge van een hoge werkdruk en de stress-maatschappij. Hoe werkt dit nou? En wat kun je zelf doen om deze gevolgen te voorkomen en om je mentale weerbaarheid te vergroten?

Aan de hand van de volgende B’s gaan we aan de slag om meer grip te krijgen op stress;

Begrijpen
Kennis is macht. Wat is stress? Hoe werkt het stressmechanisme? Wat is de fysiologie van stress? Wat heeft mijn autonome zenuwstelsel hiermee te maken? Wat is het verschil tussen positieve en negatieve stress? En tussen acute en chronische stress? Wat is ervoor nodig om te herstellen van stress?

Bewustwording
Vanuit deze kennis kun je het zelfonderzoek aangaan. Hoe werkt mijn lichaam? Wat zijn mijn bronnen van stress? De externe en interne stressfactoren? Wat zijn mijn oordelen, overtuigingen en karaktereigenschappen? Kwaliteiten en valkuilen?

Beïnvloeding
Vanuit het zelfonderzoek kun je heel gericht stappen formuleren waarmee je meer vat gaat krijgen op stress. Hoe krijg ik meer balans tussen draaglast en draagkracht? Kan ik mijn draaglast verminderen? Hoe kan ik mijn draagkracht vergroten? Het antwoord hierop verschilt per persoon.

Doel

Gelukkig kun je zelf veel doen om vat te krijgen op stress. Deze training heeft als doel om jou te ondersteunen in het vergroten van je weerbaarheid. Weerbaarheid is het tegengestelde van weerloosheid. Als je mentaal weerbaar bent, betekent dit dat je de veerkracht hebt om op een gezonde manier met stress om te gaan.

Duur

Deze training duurt 1 dag

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die zijn mentale weerbaarheid wil vergroten

Studiemateriaal

Verstrekt tijdens training

Resultaat

Aan het eind van de training heeft iedere deelnemer een persoonlijk plan van aanpak met gerichte acties om vat te krijgen op stress

Data

Op aanvraag (meer info via info@professionals-qlub.nl)
Incompany mogelijk op aanvraag

Prijs

Prijs op aanvraag, meer info via info@professionals-qlub.nl

Heb je vragen?

Neem contact met ons op;
Mail: info@professionals-qlub.nl
Bel.: 023-56 212 99
Of chat met ons rechts onderin 🙂

Deze training is tot stand gekomen in samenwerking met: