Protocol en teamafspraken (Agressiewijzer)

op aanvraag online / op locatie alle niveaus 1 dag 399,-

Inhoud

Onbedoeld is het handelen van medewerkers soms de bron van emotioneel of agressief gedrag van de klant. Soms wordt er bijvoorbeeld divers gereageerd op lastig gedrag, omdat agressie voor iedere medewerker anders kan zijn. Ook worden regels vaak op een verschillende manier gehandhaafd door collega’s, waardoor er onduidelijkheid komt bij de klant. Bestaand beleid of een agressieprotocol van de organisatie is soms niet voldoende, soms niet genoeg bekend, soms niet herkenbaar en soms is er simpelweg geen draagvlak voor onder medewerkers.

Het gebrek aan eenduidigheid en lijn in een team is een garantie voor meer discussie, emotie en agressie van klanten. Een te groot onderling verschil kan zelfs leiden tot onderlinge irritatie en een verminderde sfeer binnen het team.

Deze training is geschikt voor elk team waar winst is te behalen door meer eenduidigheid en meer lijn in de aanpak. Een medewerker is immers onderdeel van een team, en een team is onderdeel van een organisatie.

De volgende onderwerpen komen tijdens deze interactieve training aan bod:

Duur

Deze training duurt 1 dag.

Opzet van de training;

Variant 1:

De training wordt gevolgd door het team (max. 12 deelnemers), zodat de onderlinge aanpak versterkt wordt. Bij grotere teams wordt het team verdeeld over meerdere groepen.

Variant 2:

De training wordt gevolgd door een samengestelde werkgroep van de organisatie (max. 12 deelnemers). De werkgroep is een afspiegeling van de organisatie en bestaat bijvoorbeeld uit (hoger) management, leidinggevenden, medewerkers, P&O, et cetera. Op deze manier wordt er een gezamenlijke aanpak geformuleerd, waarbij alle lagen van de organisatie betrokken zijn en beleid op praktijk afgestemd wordt. Draagvlak is het resultaat.

Resultaat

Na het volgen van deze training:

Data

Op aanvraag (meer info via info@professionals-qlub.nl)
Incompany mogelijk op aanvraag

Prijs

€ 399,- per persoon excl. BTW (incl. studiemateriaal, koffie/thee en lunch)
Ook mogelijk incompany (meer info via info@professionals-qlub.nl)

Heb je vragen?

Neem contact met ons op;
Mail: info@professionals-qlub.nl
Bel: 023 30 33 684

Deze training is tot stand gekomen in samenwerking met: