Gordon communicatietraining

Inhoud van training

De training ‘effectief communiceren met volwassenen en kinderen’ heeft als uitgangspunt de Gordon methode. De Gordon methode leert je om op een prettige en duidelijke manier met elkaar te communiceren.
De grondlegger van de Gordon methode is de Amerikaanse psycholoog Thomas Gordon (1918-2002) . Thomas Gordon zag dat problemen en conflict in contacten met mensen vaak worden veroorzaakt door onduidelijke communicatie.
De methode, die zeer effectief is, wordt gehanteerd voor zowel het beroepsmatig communiceren als voor het communiceren in privé situaties.
Thomas Gordon is 3x voorgedragen voor de Nobelprijs van de Vrede. Inmiddels is aangetoond dat diegenen die kennis hebben van deze methode en de methode op het juiste moment weten in te zetten tot 70% minder stress ervaren in het dagelijkse leven.

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod;
– Wie is Thomas Gordon en wat is zijn visie?
– Het gedragsraam
– Behoeftebepaling
– Effectief spreken
– Luisteren
– Confronteren en omgaan met conflict

Doel van training

De trainingsdag(en) is speciaal ontwikkelt voor professional die werken binnen het Sociaal Domein. Het uitgangspunt is het inzicht krijgen in communicatieprocessen. In deze training krijg je inzicht in hoe het proces van communiceren verloopt en hoe je dit proces door het aanleren van een aantal vaardigheden kan beïnvloeden.

Duur van training

De training effectief communiceren met volwassenen en kinderen is een één of meerdaagse training waarin de Gordon methode in zijn geheel in grote lijnen aan bod komt.

Voor wie?

Voor professionals binnen het Sociaal Domein

Resultaat van training

Na het volgen van deze training ervaren volwassenen (en ook kinderen) zowel professioneel als privé, minder ergernis en conflicten, meer begrip voor elkaar, een vergroot zelfvertrouwen, betere relaties en veel minder stress.

Investering

Prijs op aanvraag

Heb je vragen?

Voor overige vragen, mail of bel:
Mail: info@professionals-qlub.nl
Tel.: 023-56 212 99

Nieuwsgierig? Vraag gratis en vrijblijvend informatie op.

    * verplichte velden
    « terug naar Trainingen