Motiverende gespreksvoering

Inhoud van training

Motiverende gespreksvoering kan worden ingezet ten behoeve van duurzame gedragsverandering en kan worden ingezet voor verschillende doeleinden. De training is gericht op de basistechnieken van motiverende gespreksvoering met als doel de intrinsieke motivatie van de ander aan te spreken. Dit kan bijvoorbeeld worden ingezet in eigen kracht gesprekken, gesprekken omtrent leefstijl en gezond gedrag of het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Een techniek welke breed toepasbaar is binnen het Sociaal Domein maar ook daarbuiten, welke in alle gevallen zal helpen de communicatieve vaardigheden van de deelnemer te verbeteren.

Doel van training

Motiverende gesprekstechnieken helpen de gespreksvaardigheden te versterken doordat men beter leert luisteren, de juiste vragen leert stellen en de intrinsieke motivatie in de ander weet te verhogen. Het doel van de training is het kennismaken met de basistechnieken, welke direct en in elk gesprek kunnen worden toegepast.

Duur van training

Deze training duurt 1 tot 5 dagen, en zal afhankelijk van het doel van de training worden bepaald.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met klant- of cliënt-gesprekken en een verdiepingsslag wil maken in hun gesprekken.

Werkwijze tijdens training 

De training bevat een prettige balans tussen het opdoen van theoretische kennis en het oefenen met gespreksvoering aan de hand van passende casuïstiek. Er wordt van deelnemers een actieve inzet verwacht, waarbij interactie, discussie en praktijk een belangrijk onderdeel vormen van de lesdagen.

Resultaat van training

Na deze training:
– Ken je de basistechnieken van motiverende gespreksvoering;
– Kun je de verschillende technieken effectief inzetten;
– Weet je welke invloed je hebt op de resultaten van het gesprek;
– Ben je in staat je gesprekken op hoger niveau te voeren.

Investering

Prijs op aanvraag

Heb je vragen?

Voor overige vragen, mail of bel:
Mail: info@professionals-qlub.nl
Tel.: 023-56 212 99

Nieuwsgierig? Vraag gratis en vrijblijvend informatie op.

    * verplichte velden
    « terug naar Trainingen