Training Gouddelven binnen het Sociaal Domein

Inhoud van training

Het project ‘Goud delven’ richt zich op professionalisering op alle niveaus. Het gaat uit van de basis van het werk: de contacten met cliënten en wel op zo’n manier dat de inbreng van de cliënt optimaal aan bod komt terwijl de werkwijze van de professional inzichtelijk wordt voor collega’s en bijdraagt aan de ‘body of knowledge’ in de instelling. Het project zet ook duidelijk in op actie- en handelingsonderzoek dat handelen, leren en onderzoeken combineert. – Citaat Marie Kamphuis stichting

De methode Gouddelven is gebaseerd op bovenstaand citaat en heeft tot doel de werkzame factoren van het behalen van goed resultaat in je werk te vinden, en te beschrijven. Er wordt uitgegaan van de basis van het werk: de contacten met de cliënten. De werkwijze van de professional wordt inzichtelijk gemaakt.

Doel van training

Tijdens de trainingsdag gaan we casussen en kennis met elkaar delen. We gaan door middel van vraagstelling en het uitwisselen van kennis en ervaringen op zoek naar de werkzame factoren die ervoor zorgen dat er goed resultaat in ons werk behaald wordt.
We leggen de focus in de training op succesverhalen behaald binnen het gedachtegoed van de Kanteling.  In deze visie staat de eigen kracht, de eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheid tot participeren van de cliënt centraal.

Natuurlijk kunnen we er ook voor kiezen de focus op een ander onderwerp te leggen. Het is goed om dit van te voren te bespreken.

Voor wie?

Professionals binnen het Sociaal Domein

Resultaat van training

  • Gouddelven benadrukt de positieve werking van de werkzame factoren aan de hand van praktijk voorbeelden;
  • De werkwijzen van de professionals wordt inzichtelijk voor collega’s;
  • Doordat de werkzame factoren zichtbaar worden gemaakt worden professionals getraind om deze juiste vaardigheden te gebruiken in het werk;
  • Opgedane kennis vergroot de  – Body of Knowledge – van de organisatie en van de professionals;
  • Professionals krijgen erkenning voor het goede werk dat zij verrichten;
  • Professionals doen inspiratie en ideeën op van de casussen en kennis van collega’s;
  • Professionals vergroten de kennis over de visie de Kanteling binnen de Wmo 2015.

Investering

Prijs op aanvraag

Heb je vragen?

Voor overige vragen, mail of bel:
Mail: info@professionals-qlub.nl
Tel.: 023-56 212 99

Nieuwsgierig? Vraag gratis en vrijblijvend informatie op.

* verplichte velden
« terug naar Trainingen