Vitaliteitsmanagement

Inhoud van training

Vitaliteitsmanagement heeft betrekking op het bevorderen van vitaliteit in de context van werk. Steeds meer bedrijven en organisaties streven naar een vitale organisatie: een energieke, wendbare, duurzame organisatie met geïnspireerde werknemers die plezier hebben in wat ze doen. En wie wil dit nu niet? Dit begint bij vitale medewerkers, mensen die zich fit voelen, op hun plek zitten, in goede balans zijn (werk-prive) en voldoende uitdaging ervaren. Naast de verantwoordelijkheid van mensen zelf, heeft ook de organisatie waar zij werken hier een aandeel in. De drang om hier ‘iets’ mee te doen is er vaak wel, tevens met oog op duurzame inzetbaarheid, maar de uitvoering blijkt lastig. De nieuwe kijk op gezondheid (het vermogen van mensen om zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven) sluit hier goed op aan.

Doel van training

De training richt zich op het belang van vitaliteit binnen organisaties en biedt handvaten om het een permanente plek binnen het beleid te geven. Vitaliteit is een breed begrip, welke op de organisatie en haar medewerkers moet worden afgestemd om kans van slagen te hebben. Het is daarom altijd een training op maat.

Duur van training

Afhankelijk van de deelnemer, de betreffende organisatie of het gewenste doel zal de duur van de training worden afgestemd.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor alle organisaties met vraagstukken op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. De module kan worden gericht op medewerkers, managers of HR-medewerkers.

Werkwijze tijdens training

De training bevat een prettige balans tussen het opdoen van theoretische kennis en de toepassing in de praktijk. Er wordt van deelnemers een actieve inzet verwacht, waarbij zij binnen hun eigen organisatie aan de slag gaan met vitaliteit.

Resultaat van training

Na deze training:
– Ken je de oorzaken van (on)gezond gedrag;
– Ken je de begrippen leefstijl, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid en hoe deze zich tot elkaar verhouden;
– Heb je de juiste handvaten om vitaliteit binnen de eigen organisatie op de kaart te zetten.

Investering

Prijs op aanvraag

Heb je vragen?

Voor overige vragen, mail of bel:
Mail: info@professionals-qlub.nl
Tel.: 023-56 212 99

Nieuwsgierig? Vraag gratis en vrijblijvend informatie op.

    * verplichte velden
    « terug naar Trainingen