VR Omgaan met Emotie en Agressie – Dagdeel training

op locatie klassikaal alle niveaus 1 dagdeel 219,-

Inhoud

‘Oefening voorkomt uitval door stressklachten’

Iedere professional met direct klantcontact heeft weleens te maken met lastig gedrag van een klant. Het doel is om de situatie te de-escaleren, maar hoe doe je dat?

Deze training is geschikt voor elke professional die direct contact heeft met klanten. Het is niet alleen van toepassing voor professionals die te maken krijgen met zware agressie. De winst zit juist vaak in het tijdig herkennen en voorkomen van verder oplopende spanning.

De VR training ‘Omgaan met Emotie en Agressie’ is een interactieve en praktijkgerichte training waarbij gebruik wordt gemaakt van VR brillen. Via een VR-bril krijg je verschillende scènes te zien waarin agressie centraal staat. Door het 3D-effect ben je zelf onderdeel van het scenario. In tegenstelling tot een ‘normale’ 2-dimensionale film, is het bij VR net alsof je er middenin zit. Je voelt de spanning oplopen! Je merkt hoe verschillende reacties leiden tot andere uitkomsten en daardoor ervaar je precies hoe je het beste kunt reageren. Bekijk de trailer!

In deze training van een dagdeel staat het ‘begrijpen’ centraal. De volgende onderwerpen komen tijdens deze interactieve training aan bod:

 • Het herkennen en duiden van lastig gedrag:
  Wat is emotie? Wat is agressie? Wat is het verschil tussen boosheid en agressie? Dit onderscheid goed leren herkennen zorgt ervoor dat medewerkers de kans hebben om vroegtijdig effectief te handelen en dat de spanning niet verder oploopt door het optreden van de medewerker zelf.
 • Organisatie:
  Hoe kunnen we emotie en agressie voorkomen? Hoe kunnen we eenduidiger reageren op lastig gedrag en één lijn trekken, om zo preventief te werken richting de toekomst? Hoe zit het met de persoonlijke grens vs. de professionele grens?
 • Eigen spanning:
  Wat gebeurt er bij mezelf als het spannend wordt? Wat is de verklaring van stress? Waarom weet ik vooraf en achteraf wat handig is en lukt het in het moment vaak niet? Hoe blijf ik rustig genoeg om tijdens het gesprek professioneel te reageren?
 • Gespreksvoering:
  Hoe breng ik emotie terug, zodat er weer een goed gesprek mogelijk is?
  Hoe stop ik agressie? Hoe geef ik professioneel grenzen aan? Wat als het niet werkt?In dit programma werken we met VR om in korte tijd veel verschillende scenario’s voor te schotelen. Deze training is daarmee geschikt als opfriscursus. In overleg kan een kortere training ook voor de beginnende cursist worden verzorgd.

Doel

Het doel van de training is dat de deelnemers hun weerbaarheid vergroten en effectief leren omgaan met emotioneel en agressief gedrag. Aanvullend is het doel dat medewerkers eenduidiger reageren en meer op één lijn zitten, zodat er ook een preventieve werking uitgaat van het optreden.

Duur

Deze training duurt 1 dagdeel

Studiemateriaal

VR-bril (beschikbaar tijdens training)
Naslagwerk

Resultaat

Na het volgen van deze training:

 • Weten deelnemers hoe het stressmechanisme werkt en hoe ze in spannende situaties hun rust kunnen bewaren;
 • Zijn de deelnemers goed in staat om te herkennen of het om emotioneel en/of agressief gedrag gaat;
 • Weten deelnemers hoe ze emotioneel gedrag effectief kunnen de-escaleren;
 • Weten deelnemers hoe ze agressief gedrag effectief kunnen stoppen;
 • Zijn deelnemers meer een ‘eenheid’ in hun optreden, doordat ze één lijn trekken.

Prijs

€ 269,- p.p. excl. BTW (incl. studiemateriaal, koffie/thee)
Ook mogelijk incompany (prijs op aanvraag)

Heb je vragen?

Voor overige vragen, mail of bel:
Mail: info@professionals-qlub.nl
Bel.: 023-56 212 99

Deze training is tot stand gekomen in samenwerking met;

Nieuwsgierig? Vraag gratis en vrijblijvend informatie op.

  * verplichte velden
  « terug naar Trainingen