Waarom ik met mijn zoon werk

Professionals-Qlub-waarom-ik-met-mijn-zoon-werk2

Binnen de Professionals Q´lub ontmoet oud, nieuw. En nee, dan heb ik het in de eerste plaats niet over gemeenten en techniek. Ik run mijn onderneming namelijk niet alleen. Mijn pas afgestudeerde zoon, Cas, gaat over het technisch reilen en zeilen. Voor mij leuk én leerzaam, want alleen door jezelf te omringen met jonge mensen, verleng je je eigen houdbaarheidsdatum.

Oude ervaring en nieuwe kennis

Jonge mensen brengen energie met zich mee. Een frisse wind, een andere kijk én nieuwe kennis. Mijn zoon Cas studeerde af aan de technische universiteit. Uitermate handig voor de ontwikkeling van ons E-learning platform. Want, de kennis die hij heeft, heb ik niet. En andersom, net zo. Ik heb jarenlange ervaring als ondernemer. Cas, komt als zelfstandige net kijken. En zoals bekend, gaat dat met vallen en opstaan. Wij besloten elkaar te helpen. Samen gaan we in een toch redelijk behoudende branche voor innovatie en kennisdeling.

Transitie voor gemeenten

We bevinden ons in een transitietijd. Een waarin professionals binnen het sociaal domein genoodzaakt zijn nieuwe technologieën te omarmen. Vroeger kwam je als ambtenaar in een warm bad terecht. Werk was er voldoende, stress onbekend en ontslagen not done. Dat is tegenwoordig wel anders. De overheid delegeert steeds meer naar gemeenten toe. Met een forse werkdruk als gevolg. Ondertussen doen zich tal van nieuwe ontwikkelingen voor. De ambtenaar moet bijbenen en bijblijven. Techniek kan hem daarbij helpen. In het sneller en efficiënter werken, maar zeker ook in het opdoen van nieuwe kennis. Bijvoorbeeld door E-learning.

Het beste van 2 generaties

Vanuit de technologie is heel veel mogelijk, maar om echt toegevoegde waarde te bieden, moet de doelgroep er wel gebruik van kunnen en willen maken. Implementatie kost daarom tijd en kennis. Technologieën moeten op de juiste manier en in het juiste tempo geïntroduceerd worden. Hoe wij daar toe komen? Door open te staan voor oud en nieuw; het beste van twee generaties.

Willem Ketel


Klik hier voor meer informatie over onze (VR) trainingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een VR training voor het sociaal domein?

* verplichte velden
« terug naar Blog